Rob de Winter verteld

robdewinter

In teken van het 10 jarig bestaan van Reaction Security wil ik hierbij graag 1 van de situaties delen welke er onder andere voor hebben gezorgd dat Reaction Security is ontstaan.

Ergens in het jaar 2006, toen ik nog een knappe jonge god was, draaide ik dienst voor een groot beveiliging bedrijf waar ik de naam niet van ga noemen, ik draaide hier een beveiliging dienst op een MBO school samen met mijn vriend en collega Michael Herrebrugh, onze instructies waren simpel; Observeren/Alarmeren/Rapporteren.

Nu gebeurt er uiteraard genoeg op een MBO school, daar ga ik jullie allemaal niet mee vervelen, wat ik jullie wel mee wil geven is de volgende situatie:

“Het is een zonnige dag rond het einde van de middag, als een leerlinge van onze school naar buiten loopt en op het bankje voor de school wilt gaan zitten. Op het moment dat de dame haar billen op het bankje plaatst komt er vanuit de linkerkant van het plein een Turkse meneer (ja dit is een turkse meneer, dit bleek later) aanfietsen met hele mooie witte handschoentjes alsof hij regelrecht de videoclip van Michael Jackson uit kwam gewandeld.

Tot onze grote verbazing fietst deze Turkse man richting de leerlinge om vervolgens af te stappen en haar enkele keren vol in haar gezicht te stompen! Logischerwijs (Of niet) denken Michael en ik geen seconde na en vliegen we naar buiten om de man van de dame af te halen. De man heeft ons helaas door, springt op zijn fiets en begint weg te fietsen. Uiteraard waren Michael en ik in de bloei van ons leven waardoor we de man alsnog konden pakken en aanhouden.

Ik zie u al denken; “Redelijk normale situatie, goed gehandeld!” Maar helaas is niks minder waar, ongeveer 2 weken later had ik namelijk een officiële waarschuwing te pakken van mijn toenmalige werkgever en mocht Michael niet meer zoveel ingezet worden op de desbetreffende locatie. De reden? De dame werd aangevallen buiten ons terrein, dus we hadden ons er niet mee moeten bemoeien…..

Dit was voor mij een teken dat ik hier niet gelukkig van zou gaan worden en dit niet vol zou kunnen houden, ik ben namelijk altijd van mening geweest dat bezoekers/medewerkers en omstanders zich veilig horen te voelen bij een beveiliger en dat een beveiliger ook daadwerkelijk voor de veiligheid staat…Ik walg er persoonlijk dan ook enorm van als ik hoor of zie dat een beveiliger niet ingrijpt in situaties die hij/zij op kan lossen en hierdoor erger kan voorkomen….. Maar wat ik nog veel en veel erger vind is dat bedrijven zogenaamde “Veiligheid” (Lees; schijnveiligheid) verkopen voor torenhoge tarieven, terwijl ze de beveiligers instrueren afstand te nemen van situaties en deze aan de politie over moeten laten.

Nu is mijn vraag aan jullie (Huiswerk, Jippie!!): Hoe zouden jullie op deze situatie gereageerd hebben? Wat is jullie mening over de zogenaamde veiligheid die veel bedrijven aanbieden?

https://reaction-security.com – Beveiligers met een grote portie gastheerschap die wel handelen in uiteenlopende situaties!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

zelfverdediging

Nieuwe ontwikkeling in de Beveiliging

In een samenwerking tussen Reaction Security en Defensive.Solutions hebben zij afgelopen jaar traingingen ontwikkeld gericht op Beveiligers. De trainingen die zij hebben ontwikkeld zijn na

2019

Negatieve Aspecten 2019

In 2019 hebben we een hoop positieve stappen gezet, we zijn gegroeid en hebben ons enorm kunnen onderscheiden binnen de beveiliging markt. Normaal zijn we

robdewinter

Rob de Winter verteld

In teken van het 10 jarig bestaan van Reaction Security wil ik hierbij graag 1 van de situaties delen welke er onder andere voor hebben