Negatieve Aspecten 2019

2019

In 2019 hebben we een hoop positieve stappen gezet, we zijn gegroeid en hebben ons enorm kunnen onderscheiden binnen de beveiliging markt. Normaal zijn we dan ook alleen maar positief in onze berichtgeving; Mooie aanhoudingen, mooie oplossingen, mooie gezellige sfeermakers met een V en een mooi logo op hun borst en heel veel positief verraste klanten!

Nu is het tijd voor wat negatiefs, want dat is de keerzijde van 2019, een lijst met frustraties en negatieve aspecten die we mee hebben gemaakt en daar willen we u graag ook een kijkje in geven:

1. Bedrijven die veel te veel betalen voor “schijnveiligheid”

– Dat het een moeilijke markt is zijn we ons zeker bewust van. Maar het feit dat zoveel bedrijven nog €60 tot €70 per uur betalen voor beveiligers bij grote bedrijven die amper extra service leveren en bij een incident eerst aan zichzelf denken in plaats van aan de klant.
Sommige omdat ze zichzelf niet in gevaar willen brengen voor hun werkgever, maar sommige ook omdat hun werkgever het van hun verlangt en ze niet willen dat hun werknemers risico nemen (want ziekte kost geld).
Daarmee wil ik dan ook direct verder borduren naar het volgende punt:

2. Collega bedrijven die hun werknemers instrueren zichzelf terug te trekken bij situaties.

– Ik kan begrijpen dat je niet van je medewerkers kan verlangen dat ze overal ingrijpen, maar om ze te instrueren het niet te doen vinden wij te ver gaan en vinden wij oplichting. Een klant betaald namelijk niet voor beveiliging omdat ze het leuk vinden dat er iemand met een V op zijn borst rondloopt, een klant betaald voor een stukje veiligheid en als je niet ingrijpt betaald hij voor een stukje gebakken lucht. Ikzelf maak altijd de vergelijking met een discotheek; Als je als horecabeveiliger voor een club staat en er staat 500 man binnen waarvan ook 20 medewerkers en de eigenaar. Op het moment dat er iemand aan zou komen lopen en je bedreigd met een wapen zouden veel collega bedrijven en veel beveiligers willen dat je ja en amen zegt en weg loopt, maar wat gebeurd er dan met de 500 man die zich veilig voelen omdat jij voor hun veiligheid bij de ingang staat? Al het beveiligingswerk komt namelijk neer op 1 zin: Service verlenen, vriendelijk zijn en afwachten tot er iets gebeurd zodat je het op kan lossen. Maar helaas zullen 90% van de beveiligers niks op gaan lossen en hier wil ik dan ook direct mee overstappen naar de volgende frustratie:

chicken

3. Gemak van beveiliging diploma halen.

– Dit heb ik nog nooit begrepen, dat je een diploma voor een publieke taak belast met veiligheid weggeeft alsof het niks is! Hoe vaak we afgelopen jaar wel niet mee hebben gemaakt dat er collega’s van collega bedrijven niet weten hoe ze met mensen om moeten gaan, een gastheer instelling van het laagste niveau hebben, niemand willen helpen omdat het “niet hun taak is” en bij bijvoorbeeld een vechtpartij bevriezen en niet weten hoe te handelen. Wij zouden zo graag een wereld zien waarin we ons niet hoeven te schamen voor collega’s en collega’s allemaal met incidenten om weten te gaan en hierdoor goed samen kunnen werken met het volle vertrouwen in elkaar. Nu geen mooi ezels bruggetje maar direct door naar het volgende punt.

4. Enorme gevoelloosheid en afgunst.

– ook in 2019 hebben we weer behoorlijk kunnen merken hoe verschrikkelijk het beveiliging wereldje is. De meeste collega’s zien elkaar enkel als concurrent en tegenstander en zullen elkaar continu proberen een mes in de rug te steken of zwart te maken en dit in een branche waar samenwerking zo enorm belangrijk is! Ook wij hebben ons afgelopen jaar helaas weer erg vergist in collega bedrijven, van stiekem zwart maken uit jaloezie tot ziek melden met een tia om elders te kunnen werken, het hoort er (blijkbaar?) allemaal bij. Het word tijd dat er eindelijk eens een positieve vibe komt in de beveiliging branche onderling, want samenwerken is enorm belangrijk in de steeds harder wordende maatschappij! Ditmaal wel weer een mooi overstapje van samenwerking als beveiligers onderling naar

5. Samenwerking met politie/handhaving.

– Helaas hebben we ook afgelopen jaar weer te vaak gezien dat de politie ons tegenwerkt, in de steek laat of de situatie niet aankan en ons erop afrekent. Ook hierbij is het zo enorm belangrijk samen te werken aangezien we allemaal hetzelfde doel hebben: Veiligheid. Waarom zouden we elkaar allemaal als concurrenten zien in plaats van samenwerken en gebruik maken van de sterke kanten van collega’s zodat je samen het doel kan behalen. Uiteraard hebben we hier afgelopen jaar ook hele goede stappen in gezien, met name met onze opdrachten in Gouda is de samenwerking al heel positief. Wij hopen dan ook enorm dat de samenwerking in 2020 overal deze vormen aan gaat nemen.

politiebeveiliging

6. 0 Bescherming vanuit de Overheid.

– Vanuit de overheid krijgen we ook geen enkele bescherming, sterker nog, we worden er vaak strenger op afgerekend als we ingrijpen. Dit in een wereld waar de Particuliere Beveiliging steeds meer taken waarneemt van de Handhaving en Politie, simpelweg omdat de politie/handhaving er de mensen niet voor heeft. Met andere woorden word er van alles van ons verwacht maar mogen we helemaal niks en hebben we ook helemaal niks. Als we aangevallen worden moeten we ons verdedigen met onze mond en onze handen en dit terwijl we vaak de eerste lijn zijn bij incidenten! Een politie agent word vaak gebeld om ergens te ondersteunen, die kunnen onderweg al voorbereidingen treffen. Wij staan als beveiligers vaak oog in oog met het geweld of andere bijzondere situaties en hierdoor vormen wij vaak ook de eerste lijn. Echter worden wij ondertussen overal buiten gehouden en nergens tegen beschermd. Oplossing hiervoor? Strengere opleiding met verplichte EHBO en zelfverdediging/Aanhoudingstechnieken, na deze stap is het realistischer om beveiligers in elk geval uit te rusten met handboeien, zodat we niet een half uur een verdachte moeten blijven fixeren tot de politie ter plaatse is.

Om bovengenoemde punten te verbeteren is het van groot belang om de juiste mensen te vinden en van de juiste middelen te voorzien. Hierin worden momenteel stappen genomen waarover in het nieuwe jaar meer bekend wordt gemaakt.

Mocht u dit schrijven als erg kwetsend en negatief ervaring, wil ik hier graag mijn excuses voor aanbieden. Wij willen ook graag de negatieve aspecten die wij hebben ondervonden naar buiten brengen, dit omdat wij een transparant en eerlijk bedrijf willen zijn. Mocht u nog vragen hebben, kunt u mij altijd bereiken via het contact formulier van de website.

Met vriendelijke groet,
Rob de Winter
Oprichter Reaction Security

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Share on whatsapp
WhatsApp

Gerelateerde berichten

zelfverdediging

Nieuwe ontwikkeling in de Beveiliging

In een samenwerking tussen Reaction Security en Defensive.Solutions hebben zij afgelopen jaar traingingen ontwikkeld gericht op Beveiligers. De trainingen die zij hebben ontwikkeld zijn na

2019

Negatieve Aspecten 2019

In 2019 hebben we een hoop positieve stappen gezet, we zijn gegroeid en hebben ons enorm kunnen onderscheiden binnen de beveiliging markt. Normaal zijn we

robdewinter

Rob de Winter verteld

In teken van het 10 jarig bestaan van Reaction Security wil ik hierbij graag 1 van de situaties delen welke er onder andere voor hebben