Examenstunt Amstelveen

Examenstunt Amstelveen

Zoals de meeste wel voorbij hebben zien komen op in alle soorten media, hebben wij op 19 April met een aantal collegae een groep van ongeveer 200 leerlingen en jongeren van buitenaf tegengehouden omdat er via diverse kanalen gecommuniceerd werd dat er op was geroepen om vuurwerk mee te nemen en te gaan rellen. Om onveilige situaties voor leraren en leerlingen, vernielingen in en aan de school te voorkomen had de school particuliere beveiligers met diensthonden ingezet.

Het schoolbestuur was op de hoogte gekomen van de voornemens van de leerlingen en andere jongeren. Door het besluit om de festiviteiten af te lasten zijn goedwillige leerlingen benadeelt en heeft de dag een andere wending gekregen.

Afbeelding van NH Nieuws – 19-04-2019

Een kleine situatie schets van de gebeurtenissen;
De groep jongeren wilde het school terrein betreden, maar  3 beveiligers van Reaction Security, waarvan 2 met honden hebben hun de toegang tot het terrein ontzegt en verzocht de omgeving te verlaten. Een aantal van de jongeren reageerde hierop met rookpotten, vuurwerk en gooide met eieren en andere voorwerpen. Gelukkig waren hierbij geen gewonden gevallen en kon de rust hersteld worden. De operationele leidinggevende bij Reaction Security heeft toen een kort overleg met een aantal sleutelfiguren van de groep gehad en de groep heeft gehoor gegeven aan zijn verzoek en verlieten de omgeving van het school terrein.

Afbeelding van VTF

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *